Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Nova àrea de fitness

21 de març de 2018

Autisme la Garriga posa en funcionament una àrea de fitness per les persones adultes amb TEA que viuen i treballen a la nostra xarxa de serveis.

Aquest equipament, ideal per a fer exercici, està pensat per estimular l’activitat física i la vida saludable en un espai ideal a l’aire lliure que té unes magnífiques vistes de la comarca.

Cada aparell que s’ha instal·lat està pensat per obtenir un determinat efecte terapèutic en les sessions de fitness.

Destaquem, entre d’altres:
• Reforç de la musculatura abdominal i lumbar. Millora la flexibilitat i agilitat de la columna vertebral i del maluc.
• Potenciar, desenvolupar i millorar la musculatura de les espatlles. Millorar la flexibilitat general de les articulacions, espatlles, canells, colzes i clavícules.
• Desenvolupar la musculatura de braços i cames, cintura, abdomen i esquena. Millorar de la coordinació entre els quatre membres i enfortir les funcions cardíaques i pulmonars.
• Desenvolupar i reforçar els membres superiors i especialment les espatlles.
• Tonificar els músculs de les cames i peus i ajudar a que es mantinguin flexibles. Ajudar a relaxar l'esquena.

Nova àrea de fitness
Podeu compartir la notícia  a:

Visita d’estudiants de la Universitat de Fontys d’Holanda

20 de març de 2018

Avui ens han visitat estudiants de segon grau de la carrera de Psicopedagogia de la Universitat de Fontys, Holanda.

La psicòloga de CERAC, Marta Robles, els ha rebut tot fent-los una presentació del Traston de l’Espectre Autista i explicant-los els diferents serveis de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

Després, han visitat diferents instal·lacions i han acabat la jornada amb un refrigeri compartint experiències amb els professionals.

Visita d’estudiants de la Universitat de Fontys d’Holanda
Podeu compartir la notícia  a:

La Salut Mental i les sèries de TV

17 de març de 2018

El passat dijous 15 de març, CERAC va participar a les jornades “La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma”, organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta activitat és la primera d’un seguit d’activitats que es duran a terme a la UAB relacionades amb la salut mental, amb objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària vers els estigmes de la salut mental a través de l’anàlisi de productes culturals, sota el hastag #MenysEstigmesMésVisible.

L’activitat es durà a terme cada dijous de 14h a 16h, des del 15 de febrer fins al 31 de maig, a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB. El psicòleg Dr. Francesc Cuxart i la psicòloga Marta Robles de CERAC hi van participar conscienciant als alumnes sobre l’Autisme i parlant de la sèrie de Netflix ‘Atípico’, sobre un noi amb TEA.

La Salut Mental i les sèries de TV
Podeu compartir la notícia  a:

CERAC en un acte de la Fundació CERMI Mujeres

9 de març de 2018

Ahir 4 noies que participen en el GAM (Grup d'Ajuda Mútua) de CERAC han participat en un acte en el que han llegit un manifest de la Fundació CERMI Mujeres amb motiu del Dia de la Dona.
Manifest íntegre.

CERAC en un acte de la Fundació CERMI Mujeres
Podeu compartir la notícia  a:

Visita del Centre López Vicuña

24 de febrer de 2018

Dijous, varen visitar els nostres serveis una professora i 24 alumnes del Centre López Vicuña de Barcelona, estudiants de segon curs d’APD (atenció a persones amb situació de dependència).

La visita fou dirigida pel Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, el qual, després d’una exposició magistral sobre el TEA i els nostres serveis, va acompanyar els visitants a les piscines, el centre de teràpia ocupacional TERLAB i la Llar Cottet.

Els alumnes estigueren molt interessats en el funcionament dels diferents serveis, motiu pel que adreçaren moltes preguntes al Dr. Cuxart.

Visita del Centre López Vicuña
Podeu compartir la notícia  a:

Experiències culturals de persones amb TEA

20 de febrer de 2018

El passat dilluns 19 de febrer es va celebrar la segona Jornada d’accessibilitat i diversitat Apropa Cultura, dedicada als Trastorns de l’Espectre Autista, a la Sala Moragues, al Centre de Cultura i Memòria del Born (Barcelona).

Les jornades, tenien com a objectiu millorar l’experiència a les persones amb discapacitat intel·lectual i TEA als equipaments culturals i estaven adreçades als professionals que treballen en equipaments culturals com museus, teatres o biblioteques, per exemple.

La psicòloga de CERAC, Marta Robles, va realitzar una petita xerrada explicant experiències culturals de persones amb TEA, ja que un grup de noies que participen a un Grup d’Ajuda Mútua de CERAC, van participar fent de “mystery shopers” al museu MNAC i pensant possibles millores en l’atenció dels equipaments culturals cap a les persones amb TEA. També van participar a les jornades altres entitats com la Fundació Friends Asperger, la Fundació Mas Casadevall i l’Associació Aprenem.

Les jornades van ser un èxit, amb més de 250 assistents.

Marta Robles durant la seva intervenció.
Podeu compartir la notícia  a:

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma

14 de febrer de 2018

CERAC participarà a les jornades “La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma”, organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta activitat és la primera d’un seguit d’activitats que es duran a terme a la UAB relacionades amb la salut mental, amb objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària vers els estigmes de la salut mental a través de l’anàlisi de productes culturals, sota el hastag #MenysEstigmesMésVisible.

L’activitat es durà a terme cada dijous de 14h a 16h, des del 15 de febrer fins al 31 de maig, a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB. El psicòleg i Dr. Francesc Cuxart i la psicòloga Marta Robles de CERAC hi participaran el proper dijous 15 de març, conscienciant als alumnes sobre l’Autisme.

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma
Podeu compartir la notícia  a:

Exposició a La Mila

1 de febrer de 2018

Durant tot el mes de febrer, la Granja-cafeteria “La Mila” de la Garriga acull una petita mostra de pintures de nois i noies que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

“La Mila” acull periòdicament al seu local exposicions de fotografies i pintures de diferents artistes i estils.

Podeu veure l’exposició mentre gaudiu d’un cafè, en família o en companyia d’uns amics, al carrer Abadessa Emma 13 de la Garriga.

Exposició a La Mila
Podeu compartir la notícia  a:

Inauguració Sala Multisensorial

22 de gener de 2018

Aquest matí s’ha inaugurat una sala d’estimulació multisensorial, amb la presència de representants de la Fundació Bancària “La Caixa”, entitat que ha finançat l’adquisició del material necessari per equipar la sala, de la Fundació Congost Autisme i de professionals de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

Representants de la Fundació Bancària “La Caixa”, Fundació congost autisme i professionals de la xarxa de serveis d’Autisme l

La sala d’estimulació multisensorial és un espai físic dissenyat perquè les persones afectades de TEA, amb independència de la seva edat cronològica i grau d’afectació, puguin integrar-se en programes individualitzats d’estimulació multisensorial.
És sabut que les persones afectades de TEA, presenten (en major o menor grau) alteracions sensorials, com híper o hipo reactivitat, o dèficits d’inhibició d’estímuls. Aquestes alteracions poden provocar dificultats severes a aquest col·lectiu i ser la causa de problemes greus de conducta. En aquest sentit, una sala com l’esmentada constitueix un instrument idoni per treballar aquests problemes. Així mateix, els programes que es desenvoluparan permetran treballar altres àrees com la psicomotricitat global.
D’altra part, i centrant-nos específicament en les persones amb TEA i discapacitat intel·lectual severa associada, i per a les que no sempre és fàcil oferir-los activitats amb significat, l’estimulació multisensorial, pel fet de tractar-se d’una activitat molt bàsica, pot tenir un significat molt rellevant per a aquest subgrup de persones afectades de TEA.

La sala disposa de tub de bombolles, fibra òptica, llum UV, projector, panell interactiu de veu, diferents tipus de gronxadors, piscina de pilotes i un llit d’aigua amb vibració.
Després d’una breu demostració in situ de l’ús d’aquests elements, la comitiva ha visitat la xarxa de serveis i ha pogut veure com les persones greument afectades pel TEA, que viuen i treballen Autisme la Garriga, realitzaven les seves activitats matinals als tallers.

Les famílies i professionals d’Autisme la Garriga volem agrair a la Fundació Bancària “La Caixa”, i en especial al personal de l’oficina de CaixaBank de la Garriga, el suport a la nostra entitat i en concret, a aquest projecte.

Sala Multisensorial d'Autisme la Garriga.
Podeu compartir la notícia  a:

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura

21 de gener de 2018

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura, titulades “Com millorar l’experiència de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorns de l’Espectre Autista als equipaments culturals”, adreçades a professionals de l'àmbit social i cultural.

Apropa Cultura i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona organitza una nova edició de les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat.

A les jornades es farà una aproximació als col·lectius de persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) de la mà d’experts i professionals de l’àmbit social i cultural, es presentaran exemples de bones pràctiques a equipaments culturals i s’establirà un temps de reflexió i debat conjunt.

Des de CERAC, un grup de noies amb TEA sense discapacitat intel·lectual ha visitat el Museu d’Art Contemporani de Catalunya i visitarà a visitar el Museu Blau.
Com si de mystery shopers es tractés, les noies observen les webs del museu, el propi museu i participen en visites guiades. Tot seguit podran proposar mesures que millorin l’atenció a les persones amb TEA.

El 19 de febrer al Museu de Ciències Naturals es durà a terme una xerrada sobre l’experiència de CERAC i altres entitats.

Per a més informació podeu consultar el programa de les Jornades.

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura
Podeu compartir la notícia  a:

Per a veure més notícies de l'any 2017.