Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Sant Jordi

24 d'abril de 2017

Com és habitual, aquest any hem tornat a posar una paradeta al centre de la Garriga amb productes elaborats pels nois i noies que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

El fet que la diada hagi coincidit en diumenge, ha fet que els carrers de la Garriga estiguessin molt més concorreguts.

Agraïm a tots els familiars i professionals que s’han acostat a la paradeta la seva valuosa col·laboració per donar a conèixer els productes que elaboren els nois i noies que viuen i treballen als nostres serveis.

Sant Jordi.
Podeu compartir la notícia  a:

Autisme la Garriga té un representant al4t Pla Nacional Francès d'Autisme

5 d'abril de 2017

El passat 3 d'abril, el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, ha participat, com a membre de la comissió científica internacional de 12 persones, creada pel Ministeri Francès de Serveis Socials i Salut, a la jornada de treball celebrada a la seu central del ministeri esmentat, a Paris.
L'objectiu de la creació d'aquesta comissió, formada per professionals experts de reconegut prestigi internacional en el camp de l'autisme, d'àmbits diversos (psiquiatria, neurologia, psicologia,...) i de diferents paisos com els EE.UU., Canadà, Gran Bretanya, Suècia o Itàlia, és que assessorin (conjuntament amb un grup d'experts francesos) a l'administració en la implementació del 4t Pla Nacional Francès d'Autisme.

La Jornada va constar de sessions de treball de matí i tarda, amb un dinar amb la ministre, la senyora Ségolène Neuville, i amb una sessió final conjunta amb representants d'associacions de pares i famílies afectades, durant la que van poder adreçar preguntes a la comissió.

Amb posterioritat a aquesta reunió, la comissió s'organitzarà en subgrups per temàtiques, amb l'objectiu de continuar el treball mitjançant vídeo-conferències.

4rt. Pla Nacional Francès d'Autisme
Podeu compartir la notícia  a:

Grup d’Ajuda Mútua Inclusiva

3 d'abril de 2017

Aquest cap de setmana, el Dr. Francesc Cuxart, consultor de la xarxa de serveis d'Autisme la Garriga, ha participat com a docent a la primera edició del màster de neuroeducació, organitzat per la Universitat de Manresa.

El Dr. Cuxart ha exposat, en dues sessions, la temàtica de l'autisme, tant els aspectes clínics com els terapèutics.

E. Dr. Cuixar a la Universitat de Manresa
Podeu compartir la notícia  a:

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

2 d'abril de 2017

El 2 d’abril és celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Cada any, la nit del dia 1 al 2, diversos edificis s’il·luminen de blau per celebrar l’esdeveniment.
Com cada any, els edificis d'Autisme la Garriga s'han il·luminat de blau.

Enguany, en coincidir en dia 2 en diumenge, molt d’ells han estat il·luminats el dissabte i el diumenge a la nit.

Llar Cau Blanc il·luminada de blau.
Podeu compartir la notícia  a:

Los amigos de Charlie a Autisme la Garriga

1 d'abril de 2017

Aquest dissabte al matí, als jardins de Llar Cottet, el grup “Los amigos de Charlie ha fet un concert per als nois i nois amb TEA que viuen a la Llar Cottet i a la Llar Cau Blanc. Ballar al ritme, que han marcat els Charlies, ha estat una manera magnífica de celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que es celebra el 2 d’abril. Enguany amb el lema “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”.

El grup ha ofert a tots els participants un ampli repertori de cançons entre els quals, cal destacar, un tema elaborat expressament per aquesta ocasió i dedicat a totes les persones amb autisme.

El concert ha estat una a iniciativa d’una mare d’uns dels nois afectat pel TEA i ha comptat amb el suport de la Federació Autisme Catalunya.

Mil gràcies als Charlies per trencar junts barreres per l’autisme!

Concert de "Los amigos de Charlie"
Podeu compartir la notícia  a:

Actes de sensibilització

1 d'abril de 2017

Aquest matí, dins els actes per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, professionals de la xarxa de serveis Autisme la Garriga han tingut una paradeta amb informació sobre l'autisme a la Plaça de Can Dachs, al centre de la Garriga.

L'acte de sensibilització ha estat possible gràcies a les entitats de la xarxa de serveis Autisme la Garriga que estan adherides la Federació Autisme de Catalunya, amb l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans de la Garriga.

Actes de sensibilització del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme.
Podeu compartir la notícia  a:

Exposició a la Fundació Enric Miralles

31 de març de 2017

Aquest divendres 31 de març, a la Fundació Enric Miralles de Barcelona es va inaugurar una exposició sobre autisme amb obres de persones afectades per aquest trastorn del desenvolupament. L’acte va comptar amb una nombrosa participació que va fer petita la sala. L’exposició, ha estat organitzada per la Federació Autisme Catalunya amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme que es celebra cada any el 2 d’abril i que enguany té com a el lema “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”.
A l’exposició, que romandrà oberta fins el proper 7 d’abril, es poden veure diverses obres realitzades per persones afectades pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), fotografies i es pot visualitzar el documental TEART, de l’Arcadi Poch i d’en Rafa Guerao.

A l’acte d’inauguració es va presentar aquest documental que, a través de persones amb TEA i muralistes de renom mundial, analitza la relació existent entre l’art i el l’autisme. En el rodatge del mateix han col·laborat persones amb TEA i professionals d’entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya.
Gràcies a la Fundació Enric Miralles, i de manera especial a la Benedetta Tagliabue, per facilitar-nos, junts, trencar barreres per l’autisme i exposar els nostres treballs en un marc tan esplèndid que impulsa l’experimentació, el coneixement i la creativitat en l’àmbit de l’arquitectura per transformar les nostres vides i fer-nos més feliços. Tot un privilegi.

Mil gràcies, Fundació Enric Miralles, per trencar barreres per l’autisme!

D'esquerra a dreta: Arcadi Poch, Rafa Guerao i Joan Cruells.
Podeu compartir la notícia  a:

Acte simbòlic a la Garriga

29 de març de 2017

Aquesta tarda, a la plaça de l’Ajuntament de la Garriga s’ha dut a terme un acte simbòlic de “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”, eslògan d’enguany de la campanya que duu a terme Autisme Europe en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme que es celebra el proper 2 d’abril.

Simbòlicament s’ha trencat una barrera per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA): “Per a mi una barrera és la no inclusió social, escolar i laboral”.

A l’acte, han participat persones amb TEA, tot el consistori de la Garriga encapçalat per la seva alcaldessa, professionals de la xarxa de Serveis Autisme la Garriga, professors i alumnes d’escoles i instituts i grans i petits de la població.
Moltes gràcies a tots ells per a fer una societat accessible!

Acte a la plaça de l'Ajuntament de la Garriga.
Podeu compartir la notícia  a:

Xerrades a escoles i instituts

29 de març de 2017

Al llarg d’aquesta setmana, professionals de la xarxa de serveis Autisme la Garriga han dut a terme xerrades informatives sobre el TEA a diferents escoles i instituts de secundària.

Les xarrades han tingut bàsicament dos objectius: explicar als alumnes que és el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i per altra, donar a conèixer els diferents serveis que ofereix la xarxa de serveis Autisme la Garriga.

Als instituts, a partir d’un tríptic, han explicat d’una manera propera, quines característiques tenen les persones amb TEA i s’ha parlat del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, que enguany es desenvolupa amb el lema “Trenquem junts barreres per l’Autisme – Fem una societat accessible”.

Podeu compartir la notícia  a:

López Vicuña visita Autisme la Garriga

24 de febrer de 2017

Ahir, 15 alumnes i dues professores del Centre López Vicuña de Barcelona, estudiants de segon curs del mòdul d’atenció a persones en situació de dependència, varen visitar els nostres serveis.
Després d’una sessió inicial informativa sobre l’autisme i el funcionament d’Autisme la Garriga, a càrrec del psicòleg dels serveis Francesc Cuxart, es va iniciar una visita guiada durant la que els estudiants varen poder visitar les piscines, els tallers i la Llar Cottet. Durant el recorregut van poder contemplar el treball quotidià dels usuaris i rebre diferents explicacions sobre tota la tasca que duem a terme i en relació a les característiques de les persones ateses.
El gran nombre de preguntes fetes pels estudiants, és un a prova irrefutable del gran interès d’aquells per conèixer el món de l’autisme i la xarxa de serveis Autisme la Garriga.

Estudiants del centre López Bicuña.
Podeu compartir la notícia  a:

Estudiants de Cardedeu visiten Autisme la Garriga

14 de febrer de 2017

Avui ens han visitat 15 estudiants i una professora, que estan realitzant, a l’Ajuntament de Cardedeu, el curs de formació d’atenció a persones amb risc de dependència. Els ha atès el psicòleg dels serveis Francesc Cuxart, el qual, després d’una sessió introductòria, els ha acompanyat en una visita guiada, durant la que han visitat les piscines, el centre de teràpia ocupacional Terlab i la residència Llar Cottet.

Cal destacar que els estudiants han fet moltes preguntes i han demostrat un gran interès per tots els aspectes relacionats amb els nostres serveis i per les característiques de les persones adultes amb autisme greument afectades.

Estudiants de l'Ajuntament de Cardedeu a Autisme la Garriga
Podeu compartir la notícia  a:

II Jornades dels TEA a Mataró

12 de febrer de 2017

La Marta Robles, psicòloga de CERAC, que també col·labora amb l’associació Junts, va assistir, gràcies a l’associació, a les segones jornades dels Trastorns de l’Espectre Autista que van organitzar, el passat 11 de febrer, al Parc TecnoCampus de Mataró - Maresme.

Les jornades van enfocar-se en les bones pràctiques en els TEA. Les ponències de la Dra. Amaia Hervás (Hospital Mútua de Terrassa), la Dra. María Merino (Autismo Burgos) i Mª José González (Gautena) explicaven les dades dels últims estudis en TEA, la seva inclusió, els contextos naturals, i la transició a la vida adulta, d’entre d’altres temes.

Podeu compartir la notícia  a:

CERAC presentarà un estudi a l’INSAR, l’International Society of Autism Reasearch

10 de febrer de 2017

L’equip multidisciplinar de CERAC ha realitzat un estudi que té com a títol “Bones pràctiques en intervenció en joves amb Trastorn de l’Espectre Autista: programa de millora de les habilitats socials”.

Les persones amb TEA tenen dèficits persistents en la comunicació i en la interacció social en diversos contextos i patrons de comportament, interessos i activitats restringides i estereotipades (DSM-V, 2013). Estudis com la Teoria de la Ment (Baron – Cohen, 1985) demostren que les persones amb TEA i altres trastorns, tenen dificultats en inferir els estats mentals de les altres persones repercutint en les seves capacitats i habilitats socials.

La raó fonamental de l’estudi és que les persones amb autisme necessiten aprendre aquestes habilitats de manera explícita, realitzar un estudi detallat i fragmentat de les relacions socials, ja que el seu dèficit per “llegir la ment” els impedeix comprendre els comportaments aliens. Per a donar resposta a aquestes dificultats, s’implementa un projecte d’intervenció per treballar i millorar les habilitats emocionals i socials d’adolescents amb TEA o baixes habilitats emocionals i socials.
La recerca s’inicia amb un estudi de necessitats de joves amb dificultats marcades a les àrees emocionals i sociocomunicatives. A partir d’aquí, es dissenya un programa d’habilitats socials amb una prèvia educació emocional, bastat en la teoria de l’aprenentatge i els principis de la teràpia cognitiva – conductual.

L’estudi va poder concloure i replicar que l’entrenament en habilitats socials millora les capacitats de les mateixes en persones amb TEA.

Podeu compartir la notícia  a:

Oberta la pre-inscripció als tallers d’educació emocional i habilitats socials per a persones amb TEA

8 de febrer de 2017

Des de CERAC i amb col·laboració amb la Federació Autisme Catalunya, oferim sessions grupals per potenciar les habilitats socials de les persones amb TEA. Els tallers tenen una durada aproximada de 20 sessions i es duran a terme entre els mesos de març a juny.
Actualment, oferim tallers, dividits en edats cronològiques.
La pre-inscripció finalitza el proper 21 de febrer.

Aquests grups estan formats per 5 participants i dirigits per 2 professionals experts en TEA. A més a més, com a la resta de serveis, estaran recolzats per tot l’equip multidisciplinar.

Els tallers es durant a terme els dimecres i divendres, de les 16 a les 18 hores aproximadament.
L’assistència als tallers és gratuïta.

Podeu compartir la notícia  a:

Per a veure més notícies de l'any 2016 clica aquí.