Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

López Vicuña visita Autisme la Garriga

24 de febrer de 2017

Ahir, 15 alumnes i dues professores del Centre López Vicuña de Barcelona, estudiants de segon curs del mòdul d’atenció a persones en situació de dependència, varen visitar els nostres serveis.
Després d’una sessió inicial informativa sobre l’autisme i el funcionament d’Autisme la Garriga, a càrrec del psicòleg dels serveis Francesc Cuxart, es va iniciar una visita guiada durant la que els estudiants varen poder visitar les piscines, els tallers i la Llar Cottet. Durant el recorregut van poder contemplar el treball quotidià dels usuaris i rebre diferents explicacions sobre tota la tasca que duem a terme i en relació a les característiques de les persones ateses.
El gran nombre de preguntes fetes pels estudiants, és un a prova irrefutable del gran interès d’aquells per conèixer el món de l’autisme i la xarxa de serveis Autisme la Garriga.

Estudiants del centre López Bicuña.
Podeu compartir la notícia  a:

Estudiants de Cardedeu visiten Autisme la Garriga

14 de febrer de 2017

Avui ens han visitat 15 estudiants i una professora, que estan realitzant, a l’Ajuntament de Cardedeu, el curs de formació d’atenció a persones amb risc de dependència. Els ha atès el psicòleg dels serveis Francesc Cuxart, el qual, després d’una sessió introductòria, els ha acompanyat en una visita guiada, durant la que han visitat les piscines, el centre de teràpia ocupacional Terlab i la residència Llar Cottet.

Cal destacar que els estudiants han fet moltes preguntes i han demostrat un gran interès per tots els aspectes relacionats amb els nostres serveis i per les característiques de les persones adultes amb autisme greument afectades.

Estudiants de l'Ajuntament de Cardedeu a Autisme la Garriga
Podeu compartir la notícia  a:

II Jornades dels TEA a Mataró

12 de febrer de 2017

La Marta Robles, psicòloga de CERAC, que també col·labora amb l’associació Junts, va assistir, gràcies a l’associació, a les segones jornades dels Trastorns de l’Espectre Autista que van organitzar, el passat 11 de febrer, al Parc TecnoCampus de Mataró - Maresme.

Les jornades van enfocar-se en les bones pràctiques en els TEA. Les ponències de la Dra. Amaia Hervás (Hospital Mútua de Terrassa), la Dra. María Merino (Autismo Burgos) i Mª José González (Gautena) explicaven les dades dels últims estudis en TEA, la seva inclusió, els contextos naturals, i la transició a la vida adulta, d’entre d’altres temes.

Podeu compartir la notícia  a:

CERAC presentarà un estudi a l’INSAR, l’International Society of Autism Reasearch

10 de febrer de 2017

L’equip multidisciplinar de CERAC ha realitzat un estudi que té com a títol “Bones pràctiques en intervenció en joves amb Trastorn de l’Espectre Autista: programa de millora de les habilitats socials”.

Les persones amb TEA tenen dèficits persistents en la comunicació i en la interacció social en diversos contextos i patrons de comportament, interessos i activitats restringides i estereotipades (DSM-V, 2013). Estudis com la Teoria de la Ment (Baron – Cohen, 1985) demostren que les persones amb TEA i altres trastorns, tenen dificultats en inferir els estats mentals de les altres persones repercutint en les seves capacitats i habilitats socials.

La raó fonamental de l’estudi és que les persones amb autisme necessiten aprendre aquestes habilitats de manera explícita, realitzar un estudi detallat i fragmentat de les relacions socials, ja que el seu dèficit per “llegir la ment” els impedeix comprendre els comportaments aliens. Per a donar resposta a aquestes dificultats, s’implementa un projecte d’intervenció per treballar i millorar les habilitats emocionals i socials d’adolescents amb TEA o baixes habilitats emocionals i socials.
La recerca s’inicia amb un estudi de necessitats de joves amb dificultats marcades a les àrees emocionals i sociocomunicatives. A partir d’aquí, es dissenya un programa d’habilitats socials amb una prèvia educació emocional, bastat en la teoria de l’aprenentatge i els principis de la teràpia cognitiva – conductual.

L’estudi va poder concloure i replicar que l’entrenament en habilitats socials millora les capacitats de les mateixes en persones amb TEA.

Podeu compartir la notícia  a:

Oberta la pre-inscripció als tallers d’educació emocional i habilitats socials per a persones amb TEA

8 de febrer de 2017

Des de CERAC i amb col·laboració amb la Federació Autisme Catalunya, oferim sessions grupals per potenciar les habilitats socials de les persones amb TEA. Els tallers tenen una durada aproximada de 20 sessions i es duran a terme entre els mesos de març a juny.
Actualment, oferim tallers, dividits en edats cronològiques.
La pre-inscripció finalitza el proper 21 de febrer.

Aquests grups estan formats per 5 participants i dirigits per 2 professionals experts en TEA. A més a més, com a la resta de serveis, estaran recolzats per tot l’equip multidisciplinar.

Els tallers es durant a terme els dimecres i divendres, de les 16 a les 18 hores aproximadament.
L’assistència als tallers és gratuïta.

Podeu compartir la notícia  a:

Per a veure més notícies de l'any 2016 clica aquí.