Gràcies a la Fundació ONCE s’ha dut a terme un projecte que ha consistit en un taller de paper fet a mà, on persones amb TEA, discapacitat intel·lectual associada i problemes de conducta afegits s’han desplaçat de manera regular a desenvolupar una activitat laboral .

Emmarcat en el pla estratègic de l’assistència a persones amb autisme, ASEPAC ha establert diverses línies encaminades a fer que les persones amb TEA i discapacitat intel·lectual associada, que no poden treballar empreses ordinàries ni en centres especials de treball, realitzin tasques laborals a través de la teràpia ocupacional.

Les activitats laborals, a més de propiciar l’exercici físic i intel·lectual, les relacions socials i els canvis regulars d’entorn, són un factor essencial per a la valoració social. I en aquest sentit, el col·lectiu de referència no té habitualment l’oportunitat de desenvolupar tasques laborals adaptades a les característiques individuals i a les capacitats. Això és degut a la dificultat d’elaborar i posar en pràctica programes laborals que incloguin tasques significatives per a ells, és a dir, motivadores i  l’abast de les seves destreses, tant cognitives com manuals.