Gràcies a la Fundació ONCE, CERAC ha dut a terme un programa d’habilitats socials a adolescents de tots dos sexes amb diagnòstic de trastorn de l’espectre autista (TEA), amb l’objectiu d’afavorir-ne la inserció laboral.

Amb aquest projecte s’ha aplicat un programa psicoeducatiu a adolescents amb TEA, per millorar la comprensió i l’expressió d’emocions i habilitats socials diferents, amb l’objectiu d’afavorir-ne la integració social i, més concretament, la inserció laboral. Per això, s’ha elaborat un programa específic aplicat a grups reduïts. Aquests grups s‟han creat segons criteris d‟agrupació diversos (edat cronològica, severitat dels dèficits específics i nivell cognitiu) i han estat dirigits per professionals experts.

Les activitats que s’han realitzat han estat molt diverses: dinàmiques de grups, role-playing, jocs, situacions reals d’interacció social a la comunitat, etc. Mitjançant aquestes activitats s’ha pogut treballar la comprensió i l’expressió d’emocions, la gestió emocional i les habilitats d’interacció social (converses recíproques, presa de torns, llenguatge no verbal…).